19 Şubat 2013

Koleksiyonculara Müjde : Aurora Türkiye'de

Hepimizin biraz biraz koleksiyoncu ruhu vardır içinde. Kimimiz de pul, tesbih, peçete, film, plak kimimiz de tablo, sanat eseri veya daha uçuk koleksiyonlar. Bunların arasında bir de kalem tutkusu vardır. Özellikle iş hayatında yer alan beylerin ve bayanların çoğunda kendilerine özel bir kalem ile imza atma tutkusu vardır. Şöyle bir toplantı sırasında tam imza atma anı geldiğinde ceketin iç cebinden çıkan şık bir kalem ile o an tamamlanır. 

Bu konuda tutkusu olanlar artık sevinebilir çünkü dünyaca ünlü italyan kalem markası Türkiye-Ankara'da Kentpark alışveriş merkezi içerisinde ilk şubesini açtı. Henüz resmi açılışını yapmamış olmasına rağmen satışlarına başlamışlar ve ilgilenen müşterilerinin yoğun olduğunu söylüyorlar. Hatta açılış için dünyanın en pahalı kalemi diye adlandırılan pırlanta kaplamalı aşağıdaki modelini de o güne özel getirteceklerini belirttiler. 


Mağazanın tasarımı ve dizaynı farklı bir konsepti yansıtıyor. İçeri girdiğinizde kendinizi özel hissetmenizi sağlayacak bir yere geldiğinizi düşünüyorsunuz. Burada tüm kalemler pırlantalı aman çok pahalı gibi bir düşünceniz olmasın. Minimum 250 TL den başlamak üzere tahmin edilmesi güç rakamlara ulaşabilecek kalemler mevcut. Kalem çeşitleri ise yine bir o kadar fazla:  Dolma Kalem, Tükenmez Kalem, Roller Kalem vb. Kalemlerin bazılarının belli bölgelerinin üzeri sarı ya da bronz altın ile kaplanmış. Uygun fiyatlı olan kalemlerinde adi olduğunu sanmayın çünkü hepsinin üzeri özel krom kaplamalar ile kaplanmış ve renklerine bakınca da hepsi birbirinden güzel gerçekten. Eğer özel bir günde hediye almak isterseniz seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz. 





Bunun yanı sıra yazımın başında da bahsettiğim gibi koleksiyonerler için limitli baskılar, özel üretim ve yine limitli üretimler de mevcut. Set olarak satılan ürünlerde ise yedek uç, mürekkep kabı ve hatta saklama kılıfı bile mevcut oluyor. Ayrıca Aurora markası altında özel olarak üretilen saatleri, deri kaplı cüzdanları ve not defterlerini , kalem kılıflarını ve hatta müthiş iş çantalarını da bulmanız mümkün. 


1919 yılında kurulan bu markanın İtalya başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde satış noktaları bulunuyor. Son olarak duyduğuma göre de Türkiye'de Aurora'yı açan firma franchise almış ve Ankara'dan sonra İzmir ve İstanbul'da da açmayı planlıyorlarmış. Eğer kafanızda ilerde bir gün kalemin kuyumcusu ben olurum gibi bir fikir varsa veya herkesten daha özel ve farklı hediyeler ile sevdiklerimi mutlu etmeliyim düşüncesi varsa siz de bu mağazaya uğrayıp Aurora'nın büyülü dünyasına girebilirsiniz. 



3 yorum:

  1. Tamamm imzalarımı bu kalemlee atayım bende :))

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Esra Hanım,

      Markayı daha önce yaptığım İtalya seyahati esnasında öğrenmiştim, Ankara'da ise gezerken tesadüfen gördüm Kentpark AVM'de.

      Sil