26 Mart 2013

La Gioia

Uzunca bir aradan sonra güzel yemekler tatmayı özleyen biri olarak, yemekleri enfes diyebileceğim bir yer öneriyorum sizlere : La Gioia !!! Ankaralılar'ın gerçek İtalyan Lezzetlerini doyasıya tadabileceği bu güzel mekan Kavaklıdere Beymen'in giriş katında bizlere hizmet veriyor. 


Öncelikle birazcık menüsünden bahsedeyim. Edindiğim bilgiye göre muhteşem yemekleri içeren bu menüyü İtalyanın ünlü şeflerinden Patrizia Ünder hazırlamış.Kendisini internette arattığınız zaman zaten geçmişte ne kadar başarılı işler yaptığını ve birçok şefe de eğitim verdiğini göreceksiniz. Menüde başlangıçlar, salatalar, pizzalar, makarnalar , ana yemekler ve tatlılara bakarken aslında mutfağın İtalyan ağırlıklı olduğunu ama birazda Fransız mutfağına da değindiğini göreceksiniz. Ana yemek seçeneklerine baktığınızda et ve tavuğun yanı sıra, menü içerisinde balık seçeneklerini de görebileceksiniz. Hatta öyle ince detaylı düşünmüşler ki pizzaların bazıları kepekli hamur ile yapılıyor. Zeytinyağlı yemeklere ise diyecek kelime bulamıyorum. Hem sunum, hem farklı tatların kombini ile basit bir zeytinyağlı yemeği diyeceğiniz tabağı bir festival tabağı gibi görebiliyorsunuz. 




Biz bu defa enginarı denedik, ve enginarın yanında krema vardı. Düşününce nasıl olur diyorsunuz ama öyle güzel harmanlanmışki, tabakta tek bir nokta bile bırakmayacak kadar yiyebilirsiniz. Yine her yerde kolay kolay bulup güzelce yiyemeyeceğiniz Bruschetta menüde sizi bekliyor olacak. Ayrıca buraya özel kahvaltı tabağı ile hafta sonu brunchları için güzel bir seçim yapmış olacaksınız diyorum. Hatta menüde yer alan küçük atıştırmalıklar ve yanında söylenecek güzel bir içki ile hafta sonu akşamlarını da güzel müzik eşliğinde keyiflendirebilirsiniz. 



Hazır içki demişken biraz da oradan detay verelim. Biz gittiğimiz de bayanlar olarak Rose şarap tercih ettik, ve gerçekten çok beğendik. Ama herkesin merakla ve tutkuyla içtiği bir içki var. Adı Azer. Daha önce duymamış olmanız normal çünkü bu orada ki barmenlerin pancarla hazırladığı özel bir içki. Bunun yanı sıra çevremdekilerin tavsiyesi de Mojitoların denenmesi yönünde. Alkollü birşey haricinde içecek arayanlar ise yine o güzelim kahvelerinin tadına bakmalıdırlar diyorum. Özellikle La Gioia Coffee denenmeye değer. 

Hizmet kalitesi ve atmosferi de övmeden geçmeyeceğim. Garsonlar gayet iyi seçildiği için yemek servisinden güleryüz ve konuşmaya kadar herşeylerine dikkat ediyorlar. Orada olduğunuz zaman asla kasılmıyorsunuz. Yemekler tam zamanında sunuluyor ve sunulurkende servisleriniz her defasında yenilenip uygun olanları getiriliyor. Dekorasyon konusunda yine çok başarılılar. Uzun pencereler, duvarlarda ki ince detaylar ve farklı aydınlatma konsepti ile yine bütünlüğü yakalamışlar.

Kendinizi özel hissedeceğiniz keyifli anlarda size afiyetler dilerim ...


1 yorum:

  1. Güzel bir blogunuz var.Emeğinize sağlık
    Benim bloguma da buyrun;
    http://sema-semanngunlugu.blogspot.com/

    YanıtlaSil